Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kippenlevertjes in zoetzure saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade:
500 gr kippenlevertjes
1 fijngesneden lente-uitje
1 eetlepel Gueuze
1 eetlepel sojasaus
1 fijngehakt teentje knoflook
Voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 eetlepels rozijnen
1/2 kopje ananassap
crème fraîche of maïzena
2 bananen
1 kopje ananasstukjes
1 eetlepel kerrie
3/4 flesje zure Gueuze

Bereiden


Maak de marinade en marineer de kippenlevertjes ± 2 uur.
Bak de uitjes voor de saus licht aan, voeg de ananasstukjes, de in
schijfjes gesneden banaan, de gewelde rozijnen en de kerrie toe en bak
alles even mee.
Blus af met ananassap en Gueuze, laat de saus nog 5 minuten tegen de kook
aan sudderen en bind haar met crème fraîche of
maïzena.
Bak de kippenlevertjes in de boter in ± 5 minuten rondom aan.
Voeg de saus toe, besprenkel het gerecht af en toe met wat Gueuze en laat
alles 15 minuten sudderen.
Serveer er rijst en gebakken banaan bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip korma
Kip met olijven II
Kip in deegjasjes
Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes
Kip met ananas en gebakken mihoen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes